vrijdag 19 oktober 2018

1KC - Herfst in het kabouterbos!

De herfst is in het land... al lijkt het soms nog zomer met die zomerse temperaturen!
Wij trokken onze laarzen aan, namen onze emmertjes mee en ontdekten toch al gauw wel dat de herfst er wel is. Blaadjes in verschillende kleuren, bolsters op de grond waaraan we ons prikten, eikeltjes her en der op het schooldomein...

Na de herfstwandeling kleurden we ook herfstblaadjes in de juiste kleuren, sorteerden we onze gevonden herfstschatten, maakten we zelf een prikkende bolster uit klei... en nog zoveel meer!

 


Na het weekend hoorden we plots iemand in onze klas... na even zoeken, ontdekten we kabouter Bas.
Hij was zijn huisje kwijt... maar wij gingen hem helpen, samen trokken we terug naar het bos op zoek naar het juiste kabouterhuis. Het ene was echter te groot, het andere te smal, nog een ander dan weer te klein... gelukkig ontdekten we uiteindelijk aan onze klas een geschikt huisje waar hij kon spelen met al zijn vriendjes!


Kabouter Bas zijn probleempjes stopten echter niet... om al zijn vriendjes te bedanken om bij hem in zijn huis te komen spelen, wou hij een kabouterfeest geven.
Wij moesten hem echter helpen bij het maken en rondbrengen van de uitnodigingen waarbij we moesten zorgen dat de juiste uitnodiging in de juiste brievenbus terecht kwam (rekening houden met kleur en grootte).
Daarna bleek dan weer dat al zijn vriendjes al iets te doen hadden... Gelukkig waren onze kleuters zo slim om voor te stellen dat wij naar het kabouterfeest zouden komen!
We knutselden allemaal een kaboutermuts of paddenstoelenhoed zodat we klaar waren om op vrijdag te gaan feesten!

 
Vrijdag was de grote dag dan eindelijk aangebroken! 
Onze kaboutertjes maakten héél geconcentreerd nog lekkere hapjes voor het feest en daar gingen we.
Samen met de vriendjes van meester Thomas en juf Katrien/juf Neftis maakten we er een geweldig kabouterfeest van waarbij er vrolijk gedanst werd en lekker gesmuld (waardoor de brooddoosjes soms niet leeg geraakten ;-) )!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten